Volledig scherm
Krystle Hemken, de binnenstadsmanager van Oldenzaal, wil graag van de consumenten horen wat hun wensen zijn ten aanzien van de koopzondagen in Oldenzaal. © Lenneke Lingmont

Koopzondagen in Oldenzaal, wat vindt de consument?

OLDENZAAL - Hoe moeten de koopzondagen in Oldenzaal eruit gaan zien? Voordat de ondernemers die lastige knoop doorhakken, wil binnenstadsmanager Krystle Hemken de mening peilen van de consument.

Eens per jaar komen de ondernemers die zijn aangesloten bij de Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal (SOBO) bijeen om een besluit te nemen over de koopzondagen in het daarop volgende jaar.  Lastig omdat de meningen over dit onderwerp vaak uiteen lopen. Waar de ene ondernemer een vaste koopzondag per maand toejuicht, geeft zijn of haar collega juist de voorkeur aan wisselende koopzondagen. Al dan niet gekoppeld aan een evenement.  En zou een derde het liefst helemaal geen koopzondag meer houden.

Signalen

„Als binnenstadsmanager”, legt Hemken uit, „wil ik graag weten wat de bezoekers van de binnenstad prettig vinden. Uiteindelijk moeten de ondernemers zelf beslissen wat ze willen. Maar door te vragen wat de consument wil, krijg je wel een beeld hoe zij hierover denken. Ik krijg al wel signalen van mensen die graag toe willen naar een vaste koopzondag. Dat is gemakkelijker om te onthouden, gaat sneller in je systeem zitten. Het is ook veel eenvoudiger in de communicatie en in de promotie weg te zetten.” 

Hemken geeft aan dat in andere steden steeds meer gekozen wordt voor de koopzondag op een vast moment of zelfs elke zondag de winkels open. In de zaterdageditie van deze krant is de wekelijkse rubriek 'De kwestie' aan dit onderwerp gewijd. Voor vragen of opmerkingen over de kwestie koopzondagen kan contact worden opgenomen met Krystle Hemken: k. hemken@oldenzaal.nl. 

poll

Oldenzaal moet duidelijke keuze maken met de koopzondagen

  • Vaste koopzondag per maand is het beste (45%)
  • Afwisselen is beter, al dan niet gekoppeld aan een evenement (17%)
  • Kappen met die flauwekul, helemaal geen koopzondagen meer! (38%)
523 stemmen

Oldenzaal e.o.