Volledig scherm
Bezoekers van Oldenzaal in Kerstsfeer komen niets tekort. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Kraampjes, straatartiesten en koren trekken veel bekijks op kerstmarkt in Oldenzaal

OLDENZAAL - De koude wind ten spijt lokt dit weekend vele bezoekers naar ‘Oldenzaal in kerstsfeer’. Ze schuifelen langs de gezellige kraampjes, de bijzondere straattheaterfiguren en luisteren rijendik naar (koor)muziek.

Met handschoenen, warme sjaal en kerstmuts zit Agnes Tassche uit Denekamp achter haar kraam aan de Bisschopstraat. Ze verkoopt met haar ‘toko’ Old Beautys handgemaakte kerststukken. „Het is mijn hobby. Ik gebruik uitsluitend natuurlijk en hergebruikt materiaal voor mijn werkstukken. Ik zou graag voor mezelf beginnen en workshops gaan geven”, zegt ze.

Wat verderop wisselen de dames van Lions Boca elkaar af achter hun kraam voor het goede doel. De dames brengen boeskoolwiefkes van chocola aan de man. „Samen smullen om de pot te vullen”, is hun motto. „We zamelen geld in om een gezellige variété-ouderenmiddag te houden bij het Landhuis in april. We stellen een programma samen voor tweehonderd Oldenzaalse ouderen”, melden de dames.

Neutje om warm te blijven

Veneti Adoremus zingen de heren van het Enschedees shantykoor Wrakhout uit volle borst. Ze trekken zaterdag veel bekijks in winkelcentrum In den Vijfhoek. Op eenzelfde belangstelling mag popkoor Vocal Essen zich in De Driehoek verheugen. Veel luisteraars zingen mee met het enthousiast gezongen ‘Joy to the world’. Staan deze koorleden beschut in het winkelcentrum, de dames en heren van Goed Gemutst begeven zich op een podium voor de ijsbaan en gunnen zichzelf tussen de optredens door een neutje om warm te blijven. 

Levende kerststal

Terwijl een zingende kerstboom voorbij wandelt is Jinthe met haar ouders op zoek naar een levende kerststal. „We hadden verwacht dat die er zou zijn. Leuk voor de kinderen”, zegt haar vader. Maar Jinthe was daarmee op zaterdag een dag te vroeg. De kerststal is zondag te bewonderen in De Driehoek.
Jeroen van der Meer, één van de leden van de organiserende werkgroep, is tevreden. „Zelfs zaterdag hebben we de blauwe lucht gezien. Hoe mooi was dat!” 

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Oldenzaal e.o.