Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Hilberink

Kunstcafé Oldenzaal voor ouderen die ‘leven lang willen leren’

OLDENZAAL - Talentontwikkeling is voor iedereen, ongeacht leeftijd. Daarom lanceren zes partijen Kunstcafé Oldenzaal, een project waarbij ouderen actief aan de slag kunnen met uiteenlopende kunstvormen. 

Kunstcafé Oldenzaal is een project voor Oldenzaalse ouderen die ‘een leven lang’ willen leren. Vanaf september kan deze groep deelnemen aan kunstgerelateerde activiteiten. Denk aan workshops schilderen, het bespelen van een muziekinstrument en samen zingen. Ouderen leggen nieuwe contacten én kunnen met de begeleiding van professionals uit de kunstwereld hun talenten ontwikkelen. De activiteiten worden gehouden op bekende- en minder bekende plekken in Oldenzaal, zoals bij Oldenzalers thuis. 

 1. Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten zwaait af: ‘Zorg goed voor elkaar, voor de stad en de regio’
  PREMIUM
  Video

  Oldenzaal­se burgemees­ter Theo Schouten zwaait af: ‘Zorg goed voor elkaar, voor de stad en de regio’

  OLDENZAAL - Hij deed het graag op speciale gelegenheden: zingen. Samen met Sinterklaas op het balkon van het stadhuis, op het Kadolstergala of tijdens een concert. Zijn toegankelijke en betrokken houding maakte Theo Schouten geliefd als burgemeester. ‘Onder de mensen’ en ‘persoonlijk’, zo werd hij getypeerd. Vrijdagmiddag liet hij zich nog een keer van die kant zien tijdens een informele receptie in het stadhuis. Met zijn gitaar in zijn hand en microfoon aan de mond zong hij het slotakkoord als burgemeester van Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

 • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (74%)
 • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (9%)
 • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
983 stemmen