Volledig scherm
Voorzitter Ilse Kruiders-Hazewinkel en Janneke Hoogwijk van Ladies’ Circle Oldenzaal voor het pand aan de Deurningerstraat waar op 24 en 25 mei vintage kleding wordt verkocht in een pop-up store. © PR

Ladies’ Circle Oldenzaal verkoopt
kleding voor goed doel

OLDENZAAL - Leden van de Ladies’ Circle Oldenzaal gaat eind deze maand twee dagen achtereen vintage dameskleding verkopen in een pop-upstore op de hoek van de Grootestraat en Deurningerstraat. De opbrengst van deze actie komt via de Linda Foundation terecht bij Oldenzaalse minima met kinderen. 

Met het initiatief voor deze pop-upstore wil de serviceclub iets bijdragen aan een goed doel. Ilse Kruiders-Hazewinkel, voorzitter van de Ladies’ Circle: „Ongeveer twintig procent van de aankopen blijft ongedragen in de kledingkast hangen. „We kennen allemaal die trui of dat jurkje dat bij thuiskomst toch minder leuk bleek dan we in de winkel dachten. Die kledingstukken vind je op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei in onze winkel.”

Zonnebril van Linda

Janneke Hoogwijk van de Ladies’ Circle: „We zamelen de kleding zelf in. Veel komt er uit onze eigen kast. Maar er zitten ook spulletjes bij van de familie, vriendinnen en zelfs van Bekende Nederlanders.” Tot die laatste categorie behoren een zonnebril van Linda de Mol en een jurkje van Monique de Bouvrie. In samenwerking met enkele binnenstadsondernemers wordt een beperkt aantal nieuwe artikelen verkocht.” De pop-upstore wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur geopend door wethouder Evelien Zinkweg.

Krappe beurs

In het vorige bestuursjaar organiseerde de Ladies’ Circle Oldenzaal ook al enkele acties voor de Linda Foundation. Omdat het geld terugvloeit naar de Oldenzaalse samenleving is besloten om ook de opbrengst van deze Fashion Fair naar dit goede doel over te maken. De Linda Foundation zorgt ervoor dat het geld terechtkomt bij Oldenzaalse gezinnen (met kinderen) die rond moeten komen van een krappe beurs.

Oldenzaal e.o.