De stad heeft er lang op moeten wachten. Maar dankzij een initiatief van Carlo ter Ellen en Sandra Schipper krijgt Oldenzaal dan toch eindelijk een historische vereniging. ‘We hebben de tijd mee.’
Volledig scherm
PREMIUM
De stad heeft er lang op moeten wachten. Maar dankzij een initiatief van Carlo ter Ellen en Sandra Schipper krijgt Oldenzaal dan toch eindelijk een historische vereniging. ‘We hebben de tijd mee.’ © Robin Hilberink

Langverwachte historische vereniging wil mensen met passie voor geschiedenis van Oldenzaal verbinden

OLDENZAAL - De boodschap van Sandra Schipper en Carlo ter Ellen is glashelder: „Heb je iets met de geschiedenis van Oldenzaal? Dan moet je er op 6 april absoluut bij zijn.” Die dag presenteren zij in het stadhuis de plannen voor de langverwachte oprichting van een historische vereniging in Oldenzaal.   

 1. Besluiteloosheid en zure reacties over binnenstad Oldenzaal zorgen voor tranen en jeuk
  PREMIUM

  Besluite­loos­heid en zure reacties over binnenstad Oldenzaal zorgen voor tranen en jeuk

  Geen onderwerp waar zoveel meepraatsessies, onderzoeken en vergaderingen op los zijn gelaten als de binnenstad van Oldenzaal. Voor het uitprinten van alle ideeën (van briljant tot niveau prullenbak), schetsen, rapporten, praatstukken en -niet te vergeten!- columns over dit thema is een hoeveelheid papier nodig waarvoor zo’n beetje de helft van het groen in de stad gekapt zou moeten worden. Iedereen heeft een uitgesproken mening over de Boeskoolbinnenstad. Maar het grote probleem is dat er doorgaans te weinig actie wordt ondernomen.
 2. Zanger en ondernemer Richard uit Weerselo vindt een all-inclusive vakantie ‘3x niks’: ‘Dat draait alleen om eten’
  PREMIUM
  De Ligstoel

  Zanger en ondernemer Richard uit Weerselo vindt een all-inclusive vakantie ‘3x niks’: ‘Dat draait alleen om eten’

  WEERSELO - Iedereen heeft ze wel: fijne, maar ook minder fijne vakantieherinneringen. In de rubriek De Ligstoel gaan we bij bekende gezichten uit de regio Noordoost-Twente langs om het over hun goede en minder goede vakantieherinneringen te hebben. Met deze keer in De Ligstoel: Richard Weiden, eigenaar van ElectroWorld Weiden in Weerselo en zanger van partyband 3x Niks.

Oldenzaal e.o.