Volledig scherm

Leerlingen Nutsschool Oldenzaal moeten veiliger over kunnen steken

OLDENZAAL - Om de verkeersveiligheid bij de Nutsschool aan de Hengelosestraat te verbeteren wordt een zogenaamde schoolzone ingericht.

Dat betekent dat weggebruikers door het plaatsen van gekleurde palen worden geattendeerd op de schoolzone. Ook zullen hekken geplaatst worden om leerlingen te beletten direct over te steken.

„De verkeerssituatie is nu wezenlijk anders dan 30 jaar geleden en op verzoek van de school hebben we gekeken hoe we de situatie kunnen verbeteren”, zegt wethouder Trees Vloothuis als vervangster van Manouska Molema.

Voorkomen is beter dan genezen, is hier het devies, want volgens Vloothuis is er nog niks ernstigs gebeurd. „Maar we willen een ongeval voor zijn door nu in te grijpen en de schoolzone zichtbaar te maken. We gaan ook weer in overleg met de directie van school De Windroos, want ook zij hebben aan de Berkstraat hetzelfde probleem met drukke verkeersstromen. Ook met hen gaan we kijken wat het beste past bij de situatie en dan zullen we daar de nodige maatregelen nemen.”

Oldenzaal e.o.