Volledig scherm
Leon Strötker verhuisde voor de liefde naar Venlo. Hier staat hij op de foto met zijn vriendin Evy. © La Giesen

Leon Strötker vindt bij Oldenzaalse OWC plezier in fietsen terug

OLDENZAAL/VENLO - Leon Strötker had enkele jaren geleden de buik vol van wielrennen. Hij trainde zich het snot voor de ogen, maar resultaten bleven uit. De eliterenner van OWC kon soms het tempo van het peloton zelfs niet meer bijbenen. Strötker had er eind 2013 geen zin meer in. Hij stopte. Maar nu is Strötker terug.


Een klasse lager bij de amateurs kan hij met de besten mee. Na twee tweede plekken in Mill en Rijssen pakte hij zondag de eerste zege in Etten Leur. Maar Strötker wil meer. „ Ik hoop op drie zeges. Dat is mijn doel”, zegt de best presterende amateurrenner van OWC van dit seizoen. De goede klasseringen mogen opmerkelijk genoemd worden. Strötker had enkele jaren geleden helemaal geen zin meer in wielrennen. Maar hij zegde zijn lidmaatschap van OWC niet op. Ook niet na de verhuizing naar Venlo. Strötker ging in Limburg samenwonen met zijn vriendin.

Resultaten
De OWC’er voelt dat hij nog sterker is geworden. Op de resultaten valt weinig aan te merken. Met Strötker onder het startdoek is de Oldenzaalse club doorgaans verzekerd van een plek in de top tien. In Mill en Rijssen moest hij slechts één renner voor zich dulden. In de Brabantse plaats Mill zegevierde oud-prof Erik Dekker. De voormalige winnaar van enkele etappes in de Tour de France en de Amstel Gold Race is met zijn 45 jaar nog altijd te sterk voor veel jongere renners. „Hij ging er in Mill zo’n twee kilometer voor de eindstreep vandoor. Ik eindigde op tien seconden achterstand als tweede”, zegt Strötker. De eerste zege pakte hij zondag in Etten-Leur. „Het bevalt me goed bij de amateurs. De wedstrijden zijn veel korter dan bij de elite en ik hoef niet zoveel te trainen. Dat deed ik vroeger bij de elite misschien wel teveel”, zegt Strötker, die niet van plan is OWC te verlaten. „Ik blijf loyaal aan de club.”

Oldenzaal e.o.