Volledig scherm

Licht op groen voor B&B van Oldenzaalse Jose Seiger

OLDENZAAL - Ze heeft er lang voor moeten knokken. Maar Jose Seiger heeft -eindelijk- de gemeentelijke lichten op groen gekregen voor de herontwikkeling van haar erf aan de Koppelboerweg. Ze mag er onder meer een Bed & Breakfast realiseren alsook een nieuwe compensatiewoning.

Het plan dat nu op tafel ligt, is positief onthaald door de omwonenden. Seigers buren juichen het toe dat zes voormalige bedrijfsgebouwen (‘581 m2 landschap ontsierende bebouwing’) plaatsmaakt voor nieuwbouw. Behalve een compensatiewoning (825 m2) met bijgebouwen mag Seiger nu ook een Bed & Breakfast ter grootte van maximaal 300 m2 op haar erf laten neerzetten. Hoe groot de B & B precies gaat worden, weet ze nog niet.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.