Volledig scherm
De ontmanteling van het drugslab aan de Kleibultweg in Oldenzaal. © News United / Dennis Nengerman

Man uit Soest (33) gearresteerd bij drugslab in Oldenzaal

OLDENZAAL - Bij de ontmanteling van een drugslab in Oldenzaal heeft de politie zaterdag een 33-jarige man uit Soest gearresteerd. Dat maakte de politie maandagmiddag bekend. Niet wordt uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.

Volgens politiechef Arjan Derksen was het pand aan de Kleibultweg in Oldenzaal al langer in beeld maar was het aantreffen van het drugslab ook voor de politie een verrassing. Hij sluit niet uit dat deze vangst tot een groter landelijk onderzoek gaat leiden.

Gemeente blij

Hoe groot het laboratorium precies is, en welke drugs er werden geproduceerd, kan de politie nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat het om een professioneel laboratorium gaat. De politie heeft bij de ontmanteling de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) van de Landelijke Eenheid ingezet. Het OM is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de personen die verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het drugslaboratorium.

De gemeente Oldenzaal is blij met de ontmanteling van het lab. Burgemeester Patrick Welman: ‘Deze criminele activiteiten tolereren wij niet in onze stad. We drukken eigenaren van panden nogmaals op het hart om goed te controleren aan wie ze verhuren’.

Bekijk hieronder beelden van de ontmanteling van het drugslab:

Oldenzaal e.o.