Volledig scherm
Mari Ailo Zaia is de nieuwe lijsttrekker van D66 in Oldenzaal. © Frans Nikkels

Mari Ailo-Zaia, het nieuwe gezicht van D66 in Oldenzaal

OLDENZAAL - D66 Oldenzaal staat voor een nieuwe start. Lijsttrekker Mari Ailo-Zaia (34) is er klaar voor. „Onze sleutelwoorden zijn vernieuwing en verbinding.”

Ailo is haar meisjesnaam, Zaia de achternaam van haar man met wie ze nu een tandartspraktijk aan het opbouwen is in Enschede. Mari werd op 3 augustus 1983 geboren in Syrië.  Op haar achtste vertrok ze met haar ouders en drie broers naar Nederland en op haar 17e kwam ze terecht in Enschede, waar ze op de Universiteit Twente bestuurskunde ging studeren. Via omzwervingen langs Utrecht en Zwolle woont ze nu met haar man en haar kinderen Lilaya (3) en Ninos (2) in Oldenzaal. 

Mari wil - met de verkiezingen van maart 2018 in het verschiet - met D66 een nieuwe start maken. „Leden van D66 worden weer gezien en gehoord. Verbinding en vernieuwing zijn de sleutelwoorden van D66 de komende tijd. Verbinding willen we maken met burgers, bestuurders, ondernemers en verenigingen. We staan voor een nieuw tijdperk met nieuwe mensen. Ik wil de kracht van mensen benadrukken, we gaan het écht met z'n allen doen.”

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.