Volledig scherm
Omdat eucharistievieringen op zaterdagavond vanaf december niet meer zijn toegestaan, stapt de geloofsgemeenschap van de Mariakerk volgende maand over op gebedsdiensten. © Lars Smook

Mariakerk in Berghuizen kiest voor gebedsdiensten

OLDENZAAL - De eucharistievieringen die voor december gepland stonden in de Mariakerk moeten vervangen worden door gebedsdiensten. Die boodschap kreeg de werkgroep Maria Noaberschop Zuid-Berghuizen deze week mee tijdens een bijpraatavond voor de geloofsgemeenschap in basisschool De Leemstee.

Sinds augustus werden, bij wijze van compromis, op zaterdagavond regelmatig eucharistievieringen gehouden in de Mariakerk. De afgelopen maanden is ook intensief overleg gevoerd over de periode na november. Duidelijk is dat het parochiebestuur en het pastoresteam onverkort vasthouden aan de visie 2024. In dit beleidsstuk is bepaald dat in het weekend alleen nog eucharistievieringen in de Plechelmuskerk zijn toegestaan.

Kerstavond
Omdat eucharistievieringen op de zaterdagavond dus niet meer haalbaar zijn, stapt Berghuizen nu over op gebedsdiensten. Omdat de geloofsgemeenschap geen enkele ervaring heeft op dit gebied zal dat nog een hele klus worden. Hoewel het parochiebestuur daar geen voorstander van is -‘kerstavond is een avond voor eucharistievieringen’- wordt er op zaterdag 24 december (18.00 uur) wel een kerstsamenzang gehouden. Voor doordeweekse eucharistievieringen loopt de Mariakerk niet warm. Wim Olde Kalter, lid van de werkgroep, is tevreden: „Ik ben blij dat we een weg ingaan die ruimte houdt voor overleg.”

Oldenzaal e.o.