Medikamente die Grenze opent 1 april een vestiging in De Driehoek en sluit op 1 november de deuren van haar filiaal in winkelcentrum In den Vijfhoek.
Volledig scherm
Medikamente die Grenze opent 1 april een vestiging in De Driehoek en sluit op 1 november de deuren van haar filiaal in winkelcentrum In den Vijfhoek. © FRANS NIKKELS

‘Medikamente Die Grenze’ verkast in Oldenzaal van Vijfhoek naar Driehoek

OLDENZAAL - Na het vertrek van Boekhandel Broekhuis raakt winkelcentrum In den Vijfhoek nog een trekker kwijt. Medikamente die Grenze opent 1 april een vestiging in De Driehoek.

De succesvolle drogisterijketen van Bert Hesselink hoeft voor deze verhuizing slechts de Nagelstraat over te steken. In De Driehoek krijgt ‘Medikamente’ een plek aan het centrale plein, in de unit waar vroeger de kledingwinkel Miller & Monroe en daarvoor Vögele zaten. Tot 1 november blijft het filiaal in de Vijfhoek nog open en beschikt de keten over twee vestigingen in de Oldenzaalse binnenstad. 

In de puinhooop

Toen Hesselink in oktober 2015 neerstreek in de Vijfhoek was dat de tiende vestiging van zijn bedrijf. In het voorjaar van 2014 opende hij ook al een ‘Medikamente’ in het winkelcentrum Berghuizen.

De oversteek nu naar De Driehoek heeft alles uit te staan met de langlopende renovatie die de Vijfhoek ondergaat: „Daar komen we straks twee jaar in de puinhoop te zitten en daar word ik echt niet vrolijk van. Bovendien, in de Vijfhoek heb ik nu 500 m2 en in De Driehoek krijg ik straks een winkel van 750 m2. Ik doe dit soort dingen ook altijd op gevoel.”

‘Drie voor een tientje’

Waar ‘Medikamente’ per 1 november is vertrokken uit de Vijfhoek, zit Boekhandel Broekhuis daar nog tot 1 september. De vestiging in het winkelcentrum is sinds gisteren gesloten. In afwachting van de opening van het nieuwe onderkomen aan de Grootestraat heeft Broekhuis zijn toptitels verplaatst naar de pop-up store aan diezelfde winkelstraat.

Nick Riesthuis (commercieel manager) schat in dat de winkel in de Vijfhoek op zijn vroegst begin april wordt heropend. Tot de definitieve sluiting worden daar goedkope titels (‘drie voor een tientje’) en een mini-antiquariaat ondergebracht.  

Oldenzaal e.o.