Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Meer budget nodig voor buurtplannen in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het werken met buurtinitiatieven in Oldenzaal lijkt een succes en voortzetting van deze pilot ligt voor de hand. Maar om nog betere én snellere resultaten te krijgen moet er meer gemeentelijke ondersteuning komen en meer geld voor de uitvoering.

Sinds juni 2015 zijn er 81 buurtinitiatieven begonnen, ideeën die een maatschappelijke meerwaarde moeten hebben voor de buurt. Een buurtinitiatief kan gaan om mooier maken van de buitenruimte, een bijdrage zijn op sociaal of cultureel vlak of een initiatief op het gebied van duurzaamheid zijn. Voorbeelden zijn het evenement 'Kerst in het park' in Zuid Berghuizen en de kindercarnavalsoptocht in De Thij . Maar ook de speelplekken die aan de Burgemeester Essinkstraat, Engelwortel en Dokter de Bruynstraat samen met de buurt opnieuw zijn ingericht. En het buurtinitiatief waarbij bewoners van de Zilverschoon meehelpen bij het onderhoud van het openbaar groen.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2210 stemmen