Volledig scherm
Kinderen van de Windroos houden een sneeuwballengevecht. Met sneeuwballen van restmateriaal. © Robin Hilberink

Meer dan 30 organisaties op sport- en cultuurmarkt in Oldenzaal

OLDENZAAL - Meer dan 30 sport- en cultuurorganisaties uit Oldenzaal zijn zondag 24 september aanwezig op de eerste sport- en cultuurmarkt van BoesCoolFit en BoesCoolTuur. Doel: kinderen uit Oldenzaal enthousiasmeren voor sport.

Het Thijcollege wordt omgetoverd tot sport- en cultuurmarkt. In ieder klaslokaal staat een andere sportclub of cultuuraanbieder. Bennie Nordkamp, voorzitter van BoesCoolFit heeft hoge verwachtingen. „We hopen op ruim 500 kinderen die met hun ouders een bezoek komen brengen. De markt wordt bewust op een zondag gehouden, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven langs te komen.” De basisscholen in Oldenzaal zijn al op de hoogte gebracht van de markt, die zich richt op kinderen van 4 tot 14 jaar. „Hoe jonger de bezoeker, hoe beter. Want als je vroeger begint met sporten, blijf je ook langer bij een club”, weet Nordkamp.

Sneeuwballen

De sport- en cultuurmarkt gaat zondag 24 september om 14.00 uur van start. Wethouder Rob Christenhusz verricht de opening.  Als afsluiter wordt een groot sneeuwbalgevecht gehouden. Niet met echte sneeuw, maar met sneeuwballen die gemaakt zijn van restafval. „De restdelen uit kussens worden normaal bij het afval gegooid, maar nu is het materiaal ingebonden tot een ronde, zachte bal”, aldus Nordkamp. 

Doppenactie

Ook Henk Winkelhuis zet zich in voor de organisatie. De opbrengst van zijn doppenactie, waarmee hij doppen inzamelt en ze recyclet, komt geheel ten goede aan BoesCoolFit. „Dat levert een bedrag van 600 tot 700 euro op. Ja, fantastisch”, reageert Nordkamp.

Oldenzaal e.o.

poll

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

  • Slim van de boeker. Hij trekt altijd wel veel publiek (9%)
  • Ik zou er na die wegloop-actie toch niet zo happig meer op zijn (51%)
  • Zolang het publiek het bier gewoon opdrinkt, is er niks aan de hand (40%)
2221 stemmen