Woningcorporatie WBO Wonen wil de leegstand van het aantal huurwoningen, in 2021 tijdelijk  fors opgelopen door onder meer het coronavirus, dit jaar verder terugdringen.
Volledig scherm
Woningcorporatie WBO Wonen wil de leegstand van het aantal huurwoningen, in 2021 tijdelijk fors opgelopen door onder meer het coronavirus, dit jaar verder terugdringen. © Unknown

Meer leegstand bij woningen van WBO Wonen Oldenzaal door corona en extra onderhoudswerk

OLDENZAAL - Het coronavirus zorgde vorig jaar voor een toename van het aantal leegstaande woningen in Oldenzaal. Uit het jaarverslag 2021 van WBO Wonen blijkt, dat het minimaliseren van de klantcontacten ertoe leidde dat halverwege het jaar 91 woningen leeg stonden.   

  1. Statushouders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen
    PREMIUM
    column

    Statushou­ders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen

    In de bijna 12,5 jaar dat ik nu bij de krant werk kan ik mij niet herinneren dat Oldenzalers zich ooit massaal voor het stadhuis hebben verenigd om protest te voeren. Het coronaprotest (lees: de fakkeltocht) kwam het meest in de buurt, maar dat verliep op vreedzame wijze. De keren dat de Ganzenmarkt bommetje vol stond viel er altijd wel wat te vieren. Een Sinterklaasintocht, of de carnavalsoptocht bijvoorbeeld. Naast een geweldig evenement ook voor sommige deelnemers een uitgelezen kans om verkapt protest te voeren. Maar daar bleef het dan ook bij. In Oldenzaal kennen ze tot nu toe de betekenis van het woord demonstratie niet.