Volledig scherm
Het structurele tekort bij het DOC Hengelo wordt onder meer veroorzaakt door het feit dat het asiel per 2017 geen vergoeding meer krijgt van de Dierenbescherming voor de sterilisatie van katten. © Carlo ter Ellen

Meer subsidie voor dierenopvang in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Dieren Opvang Centrum (DOC) Oldenzaal krijgt meer financiële steun van de gemeente. In twee etappes wordt het jaarlijkse subsidiebedrag opgetrokken van circa 28 mille naar uiteindelijk 40.000 euro.

Het DOC Oldenzaal heeft met de gemeente een contract voor de uitvoering van de wettelijke zorgplicht betreffende de opvang en verzorging van zwerfhonden en -katten. De financiële vergoeding die hiervoor is afgesproken, is al jaren ontoereikend. ,,Het Dieren Opvang Centrum heeft ons een heldere en goede onderbouwing aangeleverd voor een ruimer budget”, aldus wethouder Manouska Molema. Voor 2016 wordt de bijdrage opgetrokken naar 33.700 euro, met ingang van 2017 krijgt het asiel een bijdrage van 40 mille.
Aanleiding voor de verhoging is de toename van de kosten voor het asiel. Niet alleen voor medische zaken, maar ook voor personeel en voer. Doordat het asiel vaak wordt geconfronteerd met gevonden dieren en die als gevonden voorwerp worden geregistreerd is de gemeente verplicht hier opvang voor te bieden.

Oldenzaal e.o.