Volledig scherm
Het gat in de Nicolaas Beetsstraat waar Miem Olde Dubbelink deze week pardoes intuimelde. © Fam. Olde Dubbelink

Miem (76) uit Oldenzaal valt in 1.60 meter diep sinkhole

OLDENZAAL - Denk je veilig over straat te kunnen lopen, val je plotsklaps in een circa 1.60 meter diep zinkgat. Het overkwam Miem Olde Dubbelink (76) woensdagmorgen op De Thij. Afgezien van een pijnlijk schoudergewricht kwam ze met de schrik vrij.

De kwieke Oldenzaalse wandelde die ochtend in haar eentje vanaf Het Hulsbeek over de Nicolaas Beetsstraat richting Vondersweijde. Als lid van een wandelclub is ze nog steeds goed ter been. Ter hoogte van de kruising met de Brederostraat ging ze echter onderuit. Op het moment dat een straattegel meebewoog, was het al te laat. Voordat ze er erg in had, lag ze in een zinkgat.

Ellebogen

Met heel veel moeite wist Olde Dubbelink zich uit haar benarde positie te bevrijden. ,,Met mijn ellebogen ben ik eruit gekropen. Een man die in een tuin aan het werk was, hielp me overeind. Na een telefoontje stonden er binnen een kwartier twee auto's van de gemeente. Een van die mannen stond tot aan zijn oren in dat gat. Je zag alleen nog een plukje haar en zijn ogen. Ze hebben er een hekje omheen gezet. Toen ik er 's avonds nog eens ging kijken, hadden ze vier hekjes met ‘geen doorgang’ om het gat geplaatst.”

Een dag later zocht Olde Dubbelink alsnog haar huisarts op. Die constateerde de nodige schaafwonden en blauwe plekken. Voor de pijn in haar schoudergewricht moet ze zich onder behandeling stellen van een fysiotherapeut.  Van schadevergoedingen wil ze niks weten. ,,Maar er moet natuurlijk wel iets gebeuren.”

Piepklein scheurtje

Een woordvoerder van de gemeente Oldenzaal geeft aan dat het gat pas volgende week wordt gedicht. Eerder is niet mogelijk omdat het water in dit zinkgat met bronbemaling moet worden weggepompt. ,,Dit is natuurlijk een heel vervelend incident, zeker voor deze mevrouw. Als er een piepklein scheurtje in het riool zit, kan er bij regenval zand wegspoelen en in het riool terecht komen. Daar merk je dus helemaal niks van. Vorig jaar is in die buurt nog een deel van het riool aan de binnenzijde vernieuwd. Bij die controle hebben we niks gezien.”

Oldenzaal e.o.