Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Milieugroepen mengen zich in discussie over windmolens in Noordoost-Twente

OLDENZAAL - Drie milieuorganisaties uit Noordoost-Twente maken zich ernstige zorgen over de ommezwaai van de provincie Overijssel wat betreft het toestaan van windmolens in Noordoost-Twente.

Voor de drie milieuorganisaties is het duidelijk wat er gebeurt als er in Noordoost-Twente windmolens komen te staan. ‘Het plaatsen van deze torenhoge horizonvervuilers, in het mooiste door de overheid aangewezen natuurgebied het Nationaal Landschap Noordoost-Twente, betekent de doodsteek voor het karakteristieke  en geborgen coulisselandschap en is verbijsterend nieuws’, schrijven de organisaties in een brief aan de provincie.

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen