Volledig scherm
Een in beslag genomen vals paspoort © Twitter

Minderjarigen met valse ID-kaarten lopen tegen de lamp in Oldenzaal

OLDENZAAL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere valse identiteitsbewijzen in beslag genomen in Oldenzaal. Minderjarige bezoekers van de binnenstad probeerden met de valse papieren de horeca binnen te komen.

De politie laat via wijkagent Bob Nowosielski op Twitter weten dat de ID-kaarten in beslag zijn genomen en er een onderzoek is ingesteld naar de herkomst van de vervalsingen. Om hoeveel identiteitsbewijzen het gaat is niet duidelijk, voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Het vervalsen van officiële documenten is strafbaar. Jongeren onder de 18 gebruiken de papieren om alsnog aan alcohol te komen, iets wat je niet mag kopen als je onder die leeftijd bent. Om die reden hanteren sommige horeca een deurbeleid waarbij je onder de 18 jaar niet binnenkomt. 

  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    OLDENZAAL/ALMELO - Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (75%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (8%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
866 stemmen