Volledig scherm
Een in beslag genomen vals paspoort © Twitter

Minderjarigen met valse ID-kaarten lopen tegen de lamp in Oldenzaal

OLDENZAAL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere valse identiteitsbewijzen in beslag genomen in Oldenzaal. Minderjarige bezoekers van de binnenstad probeerden met de valse papieren de horeca binnen te komen.

De politie laat via wijkagent Bob Nowosielski op Twitter weten dat de ID-kaarten in beslag zijn genomen en er een onderzoek is ingesteld naar de herkomst van de vervalsingen. Om hoeveel identiteitsbewijzen het gaat is niet duidelijk, voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Het vervalsen van officiële documenten is strafbaar. Jongeren onder de 18 gebruiken de papieren om alsnog aan alcohol te komen, iets wat je niet mag kopen als je onder die leeftijd bent. Om die reden hanteren sommige horeca een deurbeleid waarbij je onder de 18 jaar niet binnenkomt. 

 1. Archeologisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiedenis stad
  PREMIUM
  VIDEO

  Archeolo­gisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiede­nis stad

  OLDENZAAL - Dat Oldenzaal zich in de Middeleeuwen (ca. 500 tot 1500) ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad en het kerkelijke centrum van Twente is bekend. Maar dat de stad al in de dertiende eeuw uit haar voegen barstte is voor de archeologen Hans Oude Rengerink en Thomas Spitzers een complete verrassing. Het tweetal komt tot deze conclusie na proefsleuvenonderzoek in een deel van de vroegere stadsgracht in de Tuin van Soer. De tuin vormt straks samen met de tuin van Palthe Huis en die van De Bombazijn een groene oase midden in de stad.

Oldenzaal e.o.

poll

De haringparty’s in de regio zijn een achterhaald fenomeen

De haringparty’s in de regio zijn een achterhaald fenomeen

 • Ja, want de haring is het hele jaar door ‘nieuw’ (8%)
 • Haringparty’s moeten blijven voor het goede doel (22%)
 • Weg ermee, het zijn feestjes voor de zelfbenoemde elite (70%)
1626 stemmen