Volledig scherm
Wethouder Rob Christenhusz (links) sprak met gedeputeerde Monique van Haaf en minister Stef Blok over de succesvolle huisvesting van statushouders in Oldenzaal. © Geert Cox

Minister Blok op bezoek bij statushouders in Oldenzaal

OLDENZAAL - Met gedeputeerde Monique van Haaf bracht minister Stef Blok maandag een werkbezoek aan Oldenzaal. De bewindsman (Wonen en Rijksdienst) liet zich informeren over de huisvesting van statushouders in de provincie. Ook nam hij een kijkje op een locatie waar een groep statushouders is ondergebracht.

Overijssel huisvestte in de eerste helft van 2016 109 procent van de taakstelling die de provincie kreeg opgelegd door het rijk. Dertien van de 25 gemeenten voldeden, soms minimaal en soms zeer ruim, aan hun taakstelling. Vertegenwoordigers van een aantal Twentse gemeenten vertelden hoe zij de klus klaarden. Oldenzaal moet dit jaar van het rijk 82 statushouders opvangen, maar heeft de ambitie om uiteindelijk 98 statushouders op te nemen.

Met wethouder Rob Christenhusz bezochten Blok en Van Haaf een locatie in Oldenzaal, waar in samenwerking met WBO Wonen en Jarabee een groep statushouders is ondergebracht. ,,Ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid hebben we het vraagstuk gezamenlijk opgepakt en dat werpt nu zijn vruchten af", stelt Christenhusz.

Oldenzaal e.o.