Volledig scherm
Spoedpost in Oldenzaal © Carlo ter Ellen DTCT

Minister: Sluiting spoedpost Oldenzaal goed voor kwaliteit zorg

OLDENZAAL - De sluiting van de spoedpost in Oldenzaal kan de kwaliteit van de zorg ten goede komen. Dat schrijft verantwoordelijk minister Bruins in een brief aan de Tweede Kamer. „De betere verdeling van de dienstendruk van het personeel verstevigt de organisatie van de huisartsenzorg in de avond-, nacht-, en weekenduren en maakt het bestendiger voor de toekomst.”

De spoedpost in Oldenzaal sluit begin volgend jaar. Het besluit om de deuren van de spoedpost aan de Prins Bernhardstraat voorgoed te sluiten werd vorige week genomen door de betrokken huisartsen.

‘Sluiting komt zorg ten goede’

Minister Bruins riep de directie van Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) vorige week op het matje. Hij wilde van de directie weten of de belangen van de patiënten voldoende gewaarborgd worden. Sluiting van de spoedpost gaat niet ten koste van de kwaliteit van de zorg, stelt Bruins nu. „Van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heb ik begrepen dat de sluiting de kwaliteit van zorg zelfs ten goede kan komen.”

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zijn er met de sluiting van de spoedpost geen risico's voor de toegankelijkheid van (spoed)zorg in Noordoost-Twente. Bruins: „De analyse van het RIVM laat zien dat de landelijke norm voor de inwoners van de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal ruimschoots behaald blijft.”

Toekomstplan

De minister schrijft verder: „De directie van SHT heeft mij verzekerd om in de voorbereiding op de sluiting het continuïteitsplan verder uit te werken. Daarbij zal er blijvend aandacht zijn voor communicatie richting de inwoners en openbaar bestuurders van de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen