Volledig scherm
© Thinkstock

Mishandelde Beuninger (79) kwam in Oldenzaal huur innen, maar kreeg klappen

OLDENZAAL - Hij kwam om een flink bedrag aan achterstallige huur te innen; maar de 79-jarige man uit Beuningen die daarvoor vrijdagavond speciaal naar een adres aan de Asterstraat Oldenzaal kwam, kwam van een koude kermis thuis. Want in plaats de huurschuld met hem te vereffenen, werd de Beuninger voor de ogen van zijn vrouw die in de auto was achtergebleven, flink mishandeld.

Dat gebeurde door vier mannen die uit de woning aan de Asterstraat kwamen waar de man zich even na half negen had gemeld. De Beuninger werd door het viertal in elkaar getrapt. Een van hen kon ter plekke door de politie als verdachte worden aangehouden, mede op grond van verklaringen van getuigen. Dat betreft een 30-jarige man uit Oldenzaal.

Bewaring
Een tweede verdachte werd maandagmorgen aangehouden. Beiden zijn in verzekerde bewaring gesteld. De andere twee betrokkenen bij de mishandeling worden volgens een politiewoordvoerder in elk geval ‘gehoord’. Afhankelijk van hun rol in de mishandeling worden zij mogelijk ook in bewaring gesteld.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.