Na ruim 20 jaar wisselt party- en danscentrum Rouwhorst Oldenzaal van eigenaar

VideoOLDENZAAL - Het zit er bijna op voor Wim en Marietje en hun kinderen Rob en Ragonda Rouwhorst. Vanaf 1 oktober is Maurice Nevels de nieuwe uitbater van Partycentrum Rouwhorst. Zondag is de afscheidsreceptie.

Ruim twintig jaar lang werkten ze met z’n vieren op hetzelfde schip. Nu kan het zomaar een van de laatste keren zijn dat ze in Rouwhorst met z’n allen om tafel zitten. Een terugblik op al die jaren? Dat is bijna niet te doen, zegt Wim. Veertien jaar lang runde hij samen met Marietje een slagerij. 500 meter verderop zat dansschool Simon, de plek waar hun kinderen Rob en Ragonda hun eerste danspassen zetten. Ze wonnen de ene prijs na de andere en zijn meerdere keren Nederlands kampioen geweest. „Toen Simon er mee wilde stoppen, besloten Ragonda en ik de boel over te nemen”, vertelt Rob. „Zonder de hulp van mijn ouders was dat natuurlijk niet gelukt”, vult zijn zus aan. „Het is eigenlijk nooit onze intentie geweest om een dansschool te beginnen. We wilden gewoon niet dat onze vertrouwde plek verloren ging.”

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2198 stemmen