Volledig scherm
Edwin Oostinga, directeur van Reef Infra. © Annina Romita

Naam Reef verdwijnt na 100 jaar uit het straatbeeld

OLDENZAAL - Eigenaar Gerard Sanderink is bezig bouwconcern Strukton tot één geheel te smeden. Dat gaat ten koste van Twentse dochter Reef Infra. De naam zal per 1 januari 2019 uit het straatbeeld verdwijnen.

De geelgroene asfaltmachines met het opschrift Reef waren bijna een eeuw een bekend beeld op plekken waar aan wegen werd gewerkt. Maar dat gaat veranderen. De bedrijfskleur is al verdwenen en de komende tijd gebeurt hetzelfde met de naam Reef. De van oorsprong Oldenzaalse wegenbouwer is sinds twaalf jaar onderdeel van Strukton en gaat nu ook geleidelijk onder die naam verder.

Wennen

Dat zal even wennen zijn, beseft directeur Edwin Oostinga (40) van Reef Infra. „Voor medewerkers en klanten. Hoewel de ervaring leert dat klanten er sneller vertrouwd mee zullen zijn. Ook al omdat, behalve de naam, er niets verandert. Het is een logische stap in de ontwikkeling die binnen Strukton is doorgevoerd. De verschillende onderdelen werken al nauw samen. Dat wordt ook voor de buitenwacht duidelijk zichtbaar door één naam te gaan voeren.”

Familiebedrijf

Als de bedrijfsnaam vanaf 1 januari 2019 definitief is verdwenen, wordt een tijdperk afgesloten. Herman Reef begon in 1903 in Oldenzaal met een rijwielzaak annex timmerwerkplaats, maar legde zich in de jaren daarna toe op de aanleg van wegen. Het familiebedrijf groeide uit tot een van de grotere wegenbouwers in het land en was onder andere verantwoordelijk voor de eerste betonnen startbanen op Schiphol.

Gezamenlijke huisvesting

In Twente heeft Reef Infra verder nog een kantoor in Almelo. Ook in Groningen en Wijchen heeft de wegenbouwer vestigingen. In totaal telt Reef 190 medewerkers, waarvan ruim de helft vanuit Twente werkt. Het hoofdkantoor blijft volgens Oostinga in elk geval in deze regio. „Maar of dat in Oldenzaal zal zijn, is nog niet bekend. Strukton heeft ook vestigingen van bedrijfsonderdelen in Enschede en Hengelo. Op den duur is het de bedoeling tot een gezamenlijke huisvesting in Twente te komen.” 

Oldenzaal e.o.