Volledig scherm
Karin, Jan, Anneke, Desiree (Aveleijn), Corrie en Anne (Aveleijn) aan de keukentafel van Erve Huiskes, bezig met de voorbereidingen voor het maken van de bekende appeltaarten. © Lars Smook

Niets moet, alles kan bij 'Hulsbeek Samen'in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het project 'Hulsbeek Samen', sinds 1 maart actief vanuit Erve Huiskes op het gelijknamige recreatieterrein, kijkt terug op een prima aanloopperiode. Steeds meer partijen maken gebruik van dit samenwerkingsverband om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten doen. ,,Het ontmoeten van mensen staat hier voorop."

Sinds 1 maart biedt Erve Huiskes aan de Oldenzaalsedijk onderdak aan de Stichting Hulsbeek Samen. Een samenwerkingsverband van diverse partijen, die op Het Hulsbeek een werkplek willen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een van de instellingen die meedoen is Aveleijn. Bijna tien jaar exploiteerde Aveleijn café De Gulle Lach, een werkproject aan de Deurningerstraat. Door de terugloop van het aantal cliënten voor de dagbesteding sloot De Gulle Lach per 1 maart zijn deuren in de binnenstad.

De verhuizing naar de Oldenzaalsedijk is Aveleijn goed bevallen. Niet alleen de medewerkers maar ook de cliënten. Knip: „Je ziet dat het concept van ‘Hulsbeek Samen’ een aanzuigende werking heeft, ook op cliënten van buiten Aveleijn. We hebben ook aanmeldingen gekregen van het RIBW, de AT Groep (reïntegratie, red.) en het Werkplein. Het zijn niet meer alleen cliënten van Aveleijn die hier lopen, veel meer mensen kunnen aanhaken. Als dat niet gebeurt, blijven onze cliënten in een hokje zitten. Die hokjes gaan hier juist weg, dat is ook de grote kracht van dit project.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2419 stemmen