Volledig scherm
Mardy Maathuis voor haar Bloemenrijk aan de Deurningerstraat dat 1 december officieel zijn deuren opent. © Robin Hilberink

Nieuw elan in Deurningerstraat van Oldenzaal

OLDENZAAL - Na de discussie over de toenemende leegstand in deze aanloopstraat lijkt het weer de goede kant uit te gaan met de Deurningerstraat. De verlaging van de huurprijzen leidt ertoe dat jonge ondernemers zich er vestigen. Per 1 december heeft de straat er twee aanwinsten bij: Het Bloemenrijk en Blanc Hair & Make-Up Artist.

Paul Engelbertink is een van de vastgoedeigenaren in de Deurningerstraat die ervoor gekozen heeft om de huur te verlagen. Volgens hem een uitstekend middel om de leegstand te verlagen en nieuwe ondernemers aan te trekken. ,,Ondernemers moeten de kans hebben om hier wat te verdienen, is zijn filosofie.

Glorie
Met de opening van 'Het Bloemenrijk' gaat voor Mardy Maathuis (37) een langgekoesterde droom in vervulling. Ze hoopt dat haar 'laagdrempelige' winkel er mede toe kan bijdragen dat de Deurningerstraat haar glorie van vroeger weer terugkrijgt. 'Blanc' is de zaak van Marieke Bos, een 25-jarige onderneemster uit Oldenzaal. Na jaren bij Styling's in Hengelo te hebben gewerkt, waagt ze nu de sprong in het diepe als zelfstandig onderneemster. Bos heeft alle vertrouwen in de plek waar ze vanaf 1 december haar klanten ontvangt.

Oldenzaal e.o.