Volledig scherm
Basisschool De Maten krijgt een nieuwe, frisse look. Eind augustus moet de renovatie achter de rug zijn. © PR

Nieuwe, hippe uitstraling voor basisschool De Maten in Oldenzaal

OLDENZAAL - Basisschool De Maten heeft op alle fronten een vernieuwingsslag in gang gezet. Nadat vorig schooljaar de visie op onderwijs onder de loep werd genomen, wordt nu flink geïnvesteerd in het onderkomen aan de Guido Gezellestraat.

Een grondige renovatie van de kleine katholieke school op De Thij was zeker geen overbodige luxe, vertelt directeur Karin Bekhuis. Het huidige gebouw is bijna een halve eeuw oud en was hoognodig aan een opfrisbeurt toe. Dat de school nu een frisse en hippe uitstraling krijgt, is financieel mogelijk door al het geplande groot onderhoud in een keer uit te voeren. „Als je dat doet, heb je ook de mogelijkheid om je eigen wensen mee te nemen”, weet Bekhuis.

Leren kan ook buiten de klas

Die eigen wensen voor De Maten zijn duidelijk. Meer flexibele werkplekken in het schoolgebouw is er daar één van. Bekhuis: „Dat sluit ook aan op onze nieuwe werkwijze, waarbij het leren niet altijd in de klas zelf hoeft te gebeuren. We krijgen ook een grote gemeenschappelijke ruimte, met veel glaswerk, waar de kinderen kunnen werken. Straks is onze school haast niet meer te herkennen. Lokalen worden opgeschoven en muren worden verwijderd. Met ingang van het nieuwe schooljaar is peuterspeelzaal Smallsteps ook ondergebracht in De Maten.”

Slopen in de zomer

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk in drie fasen uitgevoerd. Begonnen wordt er aan de zijde van de bovenbouw (februari tot mei), aansluitend wordt het peuter/kleuterplein onder handen genomen (mei tot en met het eind van het schooljaar) en in de vakantieperiode wordt het hart van de school vernieuwd. Eind augustus moet alles klaar zijn. 

Oldenzaal e.o.