Volledig scherm
© ANP XTRA

Nieuwe parkeerautomaten in Oldenzaal levert dit (tijdelijke) voordeel op

OLDENZAAL - De parkeerautomaten in Oldenzaal zijn zodanig verouderd dat ze de komende maand worden vervangen door nieuwe exemplaren. 

De nieuwe automaten zijn een stuk gebruiksvriendelijker, belooft de gemeente Oldenzaal. Momenteel kan er bij de 39 automaten, die Oldenzaal rijk is, alleen nog met muntgeld worden betaald. De nieuwe parkeerautomaten maken het mogelijk om ook met de pinpas te betalen. Wie ook dat teveel gedoe vindt kan, zoals nu al veel wordt gedaan, afrekenen met de parkeerapp. 

25 locaties in de stad

De nieuwe parkeerautomaten worden geplaatst op 25 plekken in de stad. 21 automaten komen op dezelfde plek terug. Vier exemplaren krijgen een nieuwe plek. Op sommige locaties wordt dus geen automaat teruggeplaatst. Dat komt omdat de dichtstbijzijnde parkeerautomaat op maximaal 75 meter afstand ligt. „Zo kunnen we de parkeerautomaten beter verdelen over de binnenstad", aldus de gemeente. 

Gratis parkeren

Maandag wordt begonnen met het verwijderen van de oude exemplaren. Vanaf maandag 20 april worden de nieuwe automaten geplaatst. De gemeente heeft daar tot zondag 3 mei voor nodig. In de tussentijd kunnen automobilisten gewoon gebruik blijven maken van de parkeerplaatsen. Een voordeel voor hen is dat zij tussen maandag 6 april en zondag 3 mei geen parkeergeld hoeven te betalen. 

Achteraf betalen

De nieuwe parkeerautomaten zijn onderdeel van het parkeerbeleid, dat moet bijdragen aan een aantrekkelijker binnenstad. De gemeente experimenteert daarom sinds februari ook met achteraf  betalen op het Molkenboer-terrein. Bij vertrek hoeven mensen alleen het kenteken in te voeren bij de automaat. Die bepaalt vervolgens het tarief dat moet worden afgerekend.

Oldenzaal e.o.