Volledig scherm
Met de opheffing van de Nivon-afdeling Oldenzaal moet ook de bonsaivereniging, die ook bijeen kwam in het gebouw aan de Thijlaan, op zoek naar een nieuw onderkomen. © Reinier van Willigen

Nivon Oldenzaal per 1 januari verleden tijd

OLDENZAAL - Op 31 december dit jaar wordt de Nivon-afdeling Oldenzaal opgeheven. Na ruim negentig jaar ziet het bestuur zich genoodzaakt om de stekker er definitief uit te trekken. Oorzaak: te weinig leden en nog minder bestuurders.

Voorzitter Herman Belderink benadrukt dat het besluit tot opheffing pijnlijk was maar ook onvermijdelijk. Het ledental was de afgelopen jaren al flink gedaald. En ondanks herhaalde oproepen meldden zich geen nieuwe vrijwilligers voor het bestuur. Op dit moment bestaat het bestuur uit slechts drie personen, waarvan er twee (ernstig) ziek zijn. Bij de viering van het 75-jarig bestaan in 2011 kreeg de afdeling nog de Zilveren Erepenning van de gemeente Oldenzaal uitgereikt vanwege ‘bijzondere diensten voor gemeente en burgerij’.
Belderink: ,,De groepen die nog actief zijn op onze locatie aan de Thijlaan zijn inmiddels door ons geïnformeerd. Zij moeten per 1 januari op zoek naar een ander onderkomen. Behalve vier van onze eigen -creatieve- activiteiten gaat het om de Bonsai Vereniging Overijssel en Dreamline, een club voor gezond afslanken. Ik heb begrepen dat er groepen zijn die straks graag verder willen. Die zijn ook al op zoek naar een andere locatie”, meldt Belderink.
Conform de statuten wordt het opheffen van de afdeling afgehandeld door het huidige bestuur. Voor de praktische zaken heeft dat bestuur inmiddels een assurantiekantoor ingeschakeld.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (25%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (75%)
4 stemmen