Volledig scherm
© Toma Tudor

NO-Twente voert druk op MST-bestuur op

OLDENZAAL - De druk op de raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente om de beperking van de openstelling van de afdeling radiologie in het Oldenzaalse ziekenhuis ongedaan te maken, neemt toe. Bij de huisartsen uit Noordoost- Twente, de raadsleden en bestuurders uit Oldenzaal, Dinkelland en Losser én vertegenwoordigers van de ouderenbonden die de noodklok luidden, heeft zich nu ook Wim Gaalman uit Oldenzaal gevoegd.
Hij was rond de eeuwwisseling de man die zich met succes verzette tegen de drastische ontmanteling van het ziekenhuis in Oldenzaal en kan nog altijd bogen op een achterban van 18.000 patiënten in de regio. De verontwaardiging en kritiek in Oldenzaal en omliggende plaatsen op de gang van zaken is en blijft groot sinds met ingang van 1 juli ’s avonds en in de weekenden (met uitzondering van zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur) er ten behoeve van patiënten van de huisartsenpost geen röntgenfoto’s meer gemaakt kunnen worden.
Dupe
De patiënten zijn de dupe omdat zij nu noodgedwongen moeten uitwijken naar ziekenhuizen in Enschede, Hengelo of Almelo. En dat is ook de Oldenzaalse ‘actievoerder’ Wim Gaalman te gortig. Nog steeds is hij voorzitter van de ‘slapende’ patiëntenvereniging. Gaalman protesteerde in eerste instantie door op zijn Facebookpagina een petitie te zetten waarmee hij de raad van bestuur opriep de maatregel ongedaan te maken. Gaalman heeft inmiddels MST-topman Bas Leerink een brief gestuurd waarin hij hem om een gesprek vraagt. Volgende week woensdag is er een gesprek tussen de Raad van Bestuur van het MST en directeur Jacqueline Noltes van de Huisartsendienst Twente-Oost met ook een afvaardiging van de huisartsen uit Noordoost-Twente.

Oldenzaal e.o.