Hans Dingeldein (links) en Hans Lotgerink met de nieuwe verlichting voor de Groote Markt. De twee maken dit jaar voor het laatst deel uit van de organisatie van de Boeskool is Lös.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Dingeldein (links) en Hans Lotgerink met de nieuwe verlichting voor de Groote Markt. De twee maken dit jaar voor het laatst deel uit van de organisatie van de Boeskool is Lös. © Robin Hilberink

Nog één keer week vol spanning voor Boeskoolduo Hans & Hans: ‘Veel Oldenzalers stemmen vakantie af op Boeskool’

OLDENZAAL - De organisatie van de Boeskool is Lös bezorgde ze jarenlang een portie stress, ‘gezonde stress’. Maar hun laatste Boeskool staat voor de deur en Hans Lotgerink (68) en Hans Dingeldein (56) weten nu al dat ze het werk voor dit zomerfeest enorm zullen missen. „We hebben straks veel tijd over.”  

  1. Altijd wel reden voor een feestje in de Boeskoolstad, maar hoe zit het nou echt met het Beleg van Oldenzaal?
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Altijd wel reden voor een feestje in de Boeskool­stad, maar hoe zit het nou echt met het Beleg van Oldenzaal?

    OLDENZAAL - Dat ze in Oldenzaal gek zijn op een feestje (groot én klein) is geen geheim. Een blik op de evenementenkalender van de zelfbenoemde Glimlach van Twente maakt duidelijk dat er in de Boeskoolstad altijd wel wat te beleven valt. Na een drakenbootrace en Oldenzaal Muzikaal wordt zaterdag 17 september het ‘Beleg van Oldenzaal’ gevierd. Een historisch spektakel dat de 80-jarige oorlog doet herleven. In meerdere opzichten een bijzonder evenement. Want waren die katholieke Oldenzalers nu echt zo blij dat hun stad door de protestantse staatsen werd heroverd?