Volledig scherm
Cortile Oldenzaal © Hegeman Ontwikkeling

Nog geen run op woningen Cortile in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het wil nog niet zo vlotten met nieuwbouwproject Cortile. Sinds de woningen in april in de verkoop zijn gegaan is er nog geen een verkocht. Wel hebben vijf belangstellenden een optie op een woning. 

Hegeman Ontwikkeling bouwt de woningen op het vroegere terrein van huishoudschool Mater Dei aan de Gasthuisstraat. Het project omvat 23 woningen in het hogere prijssegment, waarvan elf koopmanshuizen aan de Gasthuisstraat, negen woningen aan de Zuidwal en drie stadsvilla's aan de Pastoriestraat. De woningen verschillen van elkaar in uitstraling, grootte en ligging en vormen door de achterliggende tuinen, de parkeerruimte en het gezamenlijke binnenhof één geheel. 

Hoger prijssegment

De bouw kan echter pas beginnen als zeventig procent van de woningen verkocht is. Dat is landelijk bepaald. Zover is het dus nog niet. Maar Hegeman Ontwikkeling had naar eigen zeggen ook niet verwacht dat dit jaar al de eerste steen gelegd zou kunnen worden. „Deze huizen gaan natuurlijk niet als warme broodjes over de toonbank. De koopprijs is niet voor iedereen weggelegd”, zegt Marita Flier van Hegeman Ontwikkeling. „Van huizen in deze prijsklasse zijn er in de afgelopen twee jaar in Oldenzaal ook precies 23 verkocht. Hegeman heeft daar in de aanloop naar het project al rekening mee gehouden. Ook in andere projecten merken we overigens dat de verkoop door de stijgende prijzen minder snel gaat dan een aantal jaar geleden.” 

Sloop

Hegeman kocht het terrein aan de Gasthuisstraat in 1997 al aan met de intentie om er woningen te realiseren. Dat plan kwam nooit van de grond. Lange tijd gebeurde er dus niets en raakte de huishoudschool steeds meer in verval. Het karakteristieke pand werd in februari gesloopt. 

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2207 stemmen