Volledig scherm
Voor de landelijke finale van het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren heeft zich tot nu toe een deelnemer uit Noordoost-Twente geplaatst. Wouter Spitshuis was winnaar van de lokale voorronde in Oldenzaal en wist zich daarmee te kwalificeren. © Reinier van Willigen

Noordoost-Twentse inbreng bij NK pokeren

OLDENZAAL - Tot nu toe is Wouter Spitshuis uit Oldenzaal de enige deelnemer uit Noordoost-Twente die zich geplaatst heeft voor de landelijke finale van het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren op 2 juli in Ermelo. Omdat er nog enkele pokerende streekgenoten in de halve finale uitkomen, bestaat de kans dat Spitshuis die dag ook concurrentie uit zijn eigen regio krijgt.

De afgelopen vijf maanden namen circa 7.000 recreatieve pokerspelers deel aan de voorrondes van dit kampioenschap. In 126 gemeenten werd een lokale voorronde gehouden. De winnaar plaatste zich rechtstreeks voor de finale, de beste 5 procent krijgt een herkansing in de halve finale. Spitshuis won in Oldenzaal en mag daardoor aantreden in Ermelo.

Mogelijk krijgt hij daar nog gezelschap van Steven Scheffer uit Losser en Jan Morskieft uit Reutum. Zij proberen zich in het weekend van 17 juni in Apeldoorn alsnog te plaatsen voor de eindstrijd. Ook dan geldt dat ze bij de beste 5 procent moeten eindigen om door te gaan naar de finale. Naast de inbreng uit Noordoost-Twente hebben zich ook nog eens veertien andere Twentse spelers geplaatst voor de (halve) finale van dit NK.

Oldenzaal e.o.