Volledig scherm
Leerlingen van obs De Bongerd kruipen vrijdag 14 oktober achter de schoolcomputers bij een poging om het wereldrecord gelijktijdig programmeren te verbeteren. © Wouter Borre

Obs De Bongerd uit Oldenzaal in actie bij recordpoging programmeren

OLDENZAAL - Met ruim 10.000 andere Nederlandse scholieren gaat een groep leerlingen van De Bongerd vrijdag 14 oktober proberen het wereldrecord programmeren te verbeteren. Het record is nu nog in handen van Australië. Eerder dit jaar kregen 9.782 kinderen daar tegelijkertijd les in programmeren.

De recordpoging wordt landelijk ondersteund door tientallen bedrijven en bijna 600 vrijwillige gastdocenten. Stichting CodeUur wil met dit initiatief basisscholen inspireren om de digitale vaardigheden een structurele plek in het onderwijs te geven. In Oldenzaal gaan de leerlingen van groep 8 onder leiding van een docent van CodeUur aan de slag met het programma Scratch.

Prins Constantijn geeft 14 oktober in Amsterdam het startsein voor de recordpoging. Samen met leerlingen van een Amsterdamse basisschool gaat hij een programmeerles volgen. De poging om het wereldrecord te verbreken, is de aftrap van de Codeweek. In de week van 15 tot en met 23 oktober draait alles om het leren programmeren. Thuis, op school en daarbuiten.

Oldenzaal e.o.