Volledig scherm
Oldensail beleefde in 2014 de eerste editie. © Oldensail

Oldensail: zeilen om het kampioenschap van Oldenzaal

OLDENZAAL - Een lokale maar bovenal alerte horecaondernemer in Heeg speelt er slim op in en komt in het weekeinde van het Oldenzaalse zeilkampioenschap met een heus ‘Oldensail-menu’. De 300 bezoekers kunnen er alvast rekening mee houden. De tweede editie van Oldensail staat voor de deur. Rob en Jos Rake en Hans Loohuis, de drie initiatiefnemers zijn er weer klaar voor.


Twee jaar geleden initieerden de broers Rake en Hans Loohuis het Oldenzaals zeilkampioenschap. Bij gebrek aan Oldenzaals water gehouden in Heeg, een plaatsje aan het Heegermeer waarmee de drie zeilliefhebbers warme banden onderhouden. Er doen zaterdag 25 juni zo’n 60 boten (met elk maximaal vier personen aan boord) mee, verdeeld over een recreatieve en prestatieve klasse. „Toevallig hebben we nu nog drie boten vrij, omdat een groep zich heeft afgemeld”, vertelt Rob Rake. „Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.”

Café De Engel is wederom hoofdsponsor van het evenement. Uitbater Bas Boerrigter is ook bedenker van de naam Oldensail. „We hebben sowieso niet te klagen over een gebrek aan sponsors”, vertelt Rob Rake.
De top 3 van vorig jaar is volgende week weer van de partij. Na de wedstrijd is er aan het water een barbecue voor de deelnemers en de supporters, met medewerking van een grillmeister.
De prijsuitreiking wordt verricht door een bekende Nederlander.

Info: oldensail.nl

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (50%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (50%)
6 stemmen