Volledig scherm
PREMIUM
Ingang spoedpost huisartsenhulp. © Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaal en Dinkelland vormen samen vuist tegen sluiting van spoedpost

OLDENZAAL/DENEKAMP - De druk op de huisartsen die beslissen over het open houden van de huisartsenspoedpost in Oldenzaal neemt  toe. Inmiddels hebben ook zorgverzekeraar Menzis en tien vertegenwoordigers van alle kernen van de gemeente Dinkelland zich gemeld. De oproep: Houd de spoedpost in Oldenzaal open!

Nadat eerder al de lokale, regionale en landelijke politiek aandrong op tenminste uitstel van het besluit sluit ook zorgverzekeraar Menzis aan bij het protest. Menzis met veel verzekerden in Noordoost-Twente steunt de pogingen een besluit over de toekomst van de spoedpost van huisartsen in Oldenzaal uit te stellen. Dat heeft de zorgverzekeraar laten weten in een gesprek met Wim Gaalman, de voorman van het Patiëntencollectief Noordoost-Twente. „Sluiting alleen in de nachtelijke uren heeft onze voorkeur. Maar de mensen moeten er dan wel zijn. We hebben veel begrip voor het dilemma van de huisartsen en een eventueel te nemen besluit om de post volledig te sluiten. Voorop staat bij ons de zorgkwaliteit en de veiligheid van de inwoners. Die mag nooit in gevaar komen.”

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1277 stemmen