Volledig scherm
PREMIUM
In 2018 konden de bezoekers terecht bij veertien kramen, dit jaar zullen dat er veertig zijn. © Robin Hilberink

Oldenzaal hele weekend in kerstsferen: aantal kramen verdrievoudigd

OLDENZAAL - Aan entertainment én deelnemers geen gebrek tijdens ‘Oldenzaal in kerstsfeer’, het evenement dat komende zaterdag en zondag in de binnenstad van OldenzaaI wordt gehouden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal kramen verdrievoudigd.

Of het komt doordat de organisatie van de Oldenzaalse kerstmarkt niet langer in handen is van de stichting Boeskool in Lös maar van de Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal (SOBO), Willem Ensink weet het niet. De eigenaar van eetcafé De Tijd maakt deel uit van het zeskoppige werkgroepje, dat zich vol enthousiasme stortte op de organisatie van dit evenement. Een groepje dat verder bestaat uit horecaondernemer Bart Ikink en zijn vriendin Iris Roord, Jet Kamphuis (Pauw), Jeroen van der Meer (Marktplein) en Karin Goldschmidt (Hema).

Het werd complex

Quote

Het werd zo complex, dat ging gewoon niet meer

Dat de organisatie na twintig jaar in andere handen moest komen, was volgens Ensink onvermijdelijk: „Het werd zo complex, dat ging gewoon niet meer.” Hoewel ze zelf in Haaksbergen werkzaam is, zei Iris Roord vrij snel ‘ja’ toen ze gevraagd werd om een bijdrage te leveren aan ‘Oldenzaal in kerstsfeer’. Waarom? „Ik wilde graag wat voor Oldenzaal doen.”

Voor nieuwkomer Van der Meer, die zich vooral op de technische ondersteuning gaat richten, speelt mee dat hij deze maand ook binnenstadsondernemer wordt. Het proefdraaien tijdens de Boeskool in het vroegere pand van ’t Schootje is hem zo goed bevallen dat hij verkast van de Ootmarsumsestraat naar de Grootestraat. De pré-opening is komend weekend gepland.

Oldenzaal e.o.