Oldenzaal staat op de weerkaart van het Jeugdjournaal
Volledig scherm
Oldenzaal staat op de weerkaart van het Jeugdjournaal © Ben Lensink

Oldenzaal op weerkaart Jeugdjournaal en deinende toezichthouders op ‘Summer in the Zittie’

Wa'k zegg'n wolEen wekelijkse rubriek met (eigen-)aardige berichten uit Noordoost-Twente.

 1. Ondraaglijke jeuk van zoveelste vertraging rondom overdracht bouwkavels Weerselo en hoe denken Oldenzalers over evenementen in hun stad?
  PREMIUM
  NIEUWSUPDATE

  Ondraaglij­ke jeuk van zoveelste vertraging rondom overdracht bouwkavels Weerselo en hoe denken Oldenza­lers over evenemen­ten in hun stad?

  DINKELLAND - Toeval bestaat niet. In de week dat Benny Tijkotte (voorman van Lokaal Dinkelland) aangeeft dat de bestuurscultuur in Dinkelland nu echt op de schop moet, verstuurt diezelfde gemeente een opmerkelijke brief naar de kandidaat-kopers van een kavel in de nieuwbouwwijk ’t Spikkert in Weerselo. In Oldenzaal haalden met name de evenementen deze week het nieuws. Op de Tutenberg in Vasse ging de nieuwe locatievoorstelling van Hydra (eindelijk) in première, op Het Hulsbeek moet Enjoy Live een blijvertje worden en de Oldenzalers mogen hun zegje doen over de evenementen in hun stad.
 2. Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was
  PREMIUM
  column

  Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was

  Als het herenakkoord tussen De Sjeesköttels uit Rossum en horecaondernemer Maurice Nevels een ding pijnlijk duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat asociaal gedrag nog steeds te vaak met de mantel der liefde wordt bedekt. En dat mag, op zijn zachtst gezegd, curieus worden genoemd. Want sprak niet iedereen er schande van hoe leden van de wagenbouwvereniging zich in het carnavalsweekend hadden misdragen in de Boeskoolstad.

Oldenzaal e.o.