Volledig scherm
In een week tijd zijn er bij de gemeente Oldenzaal nu al net zoveel meldingen binnengekomen van de eikenprocessierups als in heel 2018. © Rikkert Harink

Oldenzaal overspoeld met eikenprocessierups

OLDENZAAL - De medewerkers van de gemeente Oldenzaal worden overspoeld met meldingen van de eikenprocessierups. Globaal zijn negen van de tien eiken in de Boeskoolstad met het schadelijke beestje besmet. Binnen een week zijn er nu al net zoveel meldingen binnengekomen als in heel 2018.

Het bericht van de gemeente dat de eikenprocessierups weer helemaal terug is, komt niet als een verrassing. Vrijwel overal in de stad hangen roodwitte linten rondom eiken, die voorbijgangers  attenderen op de aanwezigheid van de rups. Het team Buitenbeheer is volop bezig met bestrijding van de rupsen in het stedelijk gebied. Inmiddels zijn ook enkele aannemers ingeschakeld door de gemeente. Volgens de gemeente doen die ‘hun uiterste best om de rupsen zo snel mogelijk te verwijderen door ze weg te zuigen’. 

‘Geduld en begrip’

Het aantal meldingen dat dagelijks binnenkomt, is zo groot dat de gemeente niet in staat is om overal op te reageren. In een persbericht vraagt de gemeente om ‘geduld en begrip van de inwoners’. Wel worden de Oldenzalers opgeroepen hun de meldingen door te blijven geven via oldenzaal.nl/melding of via de speciale Buiten Beter app.

Alle meldingen worden geregistreerd voor vervolgactie. Uiteindelijk wordt van iedere melding werk gemaakt. De prioriteit gaat uit naar plekken waar veel mensen komen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen