Volledig scherm
Jan Kormelink © Carlo ter Ellen

Oldenzaal verliest met overlijden van
Jan Kormelink authentiek ondernemer

OLDENZAAL - Op 89-jarige leeftijd is afgelopen woensdag Jan Kormelink overleden. De markante Oldenzaalse oud-ondernemer was tientallen jaren een ondersteunende en drijvende kracht voor voor het muzikale, sociaal-culturele en ondernemende leven in ‘zijn’  Boeskoolstad.

De juwelierszaak van de familie Kormelink was meer dan honderd jaar een begrip in de Oldenzaalse binnenstad. Ook nadat de winkel in 1992 werd overgedaan aan Chris Nordbeck bleef de naam Kormelink gehandhaafd. Pas in oktober 2015, toen Nordbeck zijn zaak verkocht aan juweliersketen Siebel, verdween de naam definitief uit het straatbeeld.

‘Hulporganist’

Als voorzitter van de middenstandersvereniging was Jan Kormelink in de jaren ‘70 en ‘80 een van de dragers van de Oldenzaalse middenstand. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden was hij in de jaren vijftig een van de oprichters van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Als ‘hulporganist’ van de Plechelmusbasiliek gaf hij ook blijk van muzikale kwaliteiten. Vanwege zijn verdiensten voor de Oldenzaalse ondernemers werd Kormelink benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De uitvaartdienst voor Jan Kormelink wordt dinsdag 14 mei (aanvang 14.00 uur) in diezelfde basiliek gehouden.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen