Volledig scherm
Voor de toekomst van Sportcluster Vondersweijde wil het college een reserve vormen van 5 ton. © Toma Tudor

Oldenzaal vindt ruimte in begroting om speerpunten te realiseren

OLDENZAAL - Trees Vloothuis, wethouder financien van de gemeente Oldenzaal, presenteerde woensdagochtend met de nodige trots de begroting voor 2017. Die is sluitend en er is ook nog ruimte gevonden om speerpunten uit het coalitieakkoord te realiseren.

Wel moet er een bedrag van 5 ton worden bijgeplust, vertelde Vloothuis tijdens het wekelijkse persoverleg in het stadhuis. Dat heeft te maken dat alle personeel van de gemeente Oldenzaal ervoor kan kiezen om het vakantiegeld eerder uitbetaald te krijgen.

Maatschappelijk plein
Een speerpunt voor komend jaar is het versterken van de samenwerking tussen het Maatschappelijk Plein en de algemene voorzieningen, de integratie van nieuwe inwoners (statushouders en vluchtelingen) en de inkoop en ontwikkeling van (zorg)voorzieningen. Daarnaast zet de gemeente in op cultuur en sport als bindmiddel in het sociaal domein. De huisvesting van het onderwijs in Oldenzaal zorgt voor een flinke opgave op financieel gebied, waardoor het college voorstelt om een reserve te vormen van 5 ton.

Sport
Ook voor het toekomstplan van sportcluster Vondersweijde en vitale sportverenigingen wordt twee keer een half miljoen euro gereserveerd. Een zelfde reserve (5 ton dus) wil het college van B en W vormen voor de herontwikkeling van de binnenstad. En ook voor de duurzaamheid heeft het college een extra bedrag van 5 ton in gedachten. De programmabegroting komt op maandag 24 oktober aan de orde in het politiek forum, de besluitvorming vindt plaats in de raadsvergadering van maandag 7 november.

Oldenzaal e.o.