Volledig scherm
PREMIUM
Succesvolle evenementen als Oldenzaal Muzikaal zijn mede bepalend voor het culturele profiel van Oldenzaal. © Robin Hilberink

Oldenzaal zet in op cultuur als aanjager en bindmiddel

OLDENZAAL - Omdat cultuur bijdraagt aan maatschappelijke ontwikkelingen maar Oldenzaal ook karakteriseert, heeft de stad vijf culturele ambities vastgelegd in een visienota die maandag 20 mei wordt  besproken met de raad. Naast de behoefte aan een onderscheidend profiel moet het verhaal van de Boeskoolstad (verleden, heden en toekomst) beter worden verteld. 

In de nieuwe Visienota Cultuur stelt het college van B en W vast dat de culturele infrastructuur van de ‘Glimlach van Twente’ ook omliggende gemeenten bedient. Voor een middelgrote stad beschikt Oldenzaal over een aantal prima culturele voorzieningen. Een stadstheater en een filmhuis, maar ook diverse musea en een kunstenschool. Naast de professionele instellingen zijn er nog tal van organisaties die culturele activiteiten organiseren. Oldenzaal wil de kracht van dit rijke aanbod inzetten voor een levendige en leefbare samenleving.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen