Liv oefent samen met mama Marije Veldhuis-Weteringsvoor uit Oldenzaal de grote tocht tegen de Kilimanjaro op.
Volledig scherm
PREMIUM
Liv oefent samen met mama Marije Veldhuis-Weteringsvoor uit Oldenzaal de grote tocht tegen de Kilimanjaro op. © Lawrence Mooij

Oldenzaalse (40) klimt naar top Kilimanjaro voor syndroom 22q11

OLDENZAAL - De één beklimt de berg Mount Ventoux, de ander de Kilimanjaro. Marije Veldhuis- Weterings (40) uit Oldenzaal is in training om in oktober 2020 de top te bereiken van de hoogste berg van Afrika. Voor haar dochtertje Liv en alle andere kinderen met het syndroom 22q11.

Een geoefend loper is Marije al, maar dan over gebaande paden. Binnenkort loopt ze de Hermannsweg, een langeafstandroute door het Teutoburgerwald in Duitsland. „Heuveltje op, heuveltje af. Goed voor stevige kuiten”, zegt ze. Vanaf mei volgend jaar verplaatst ze haar trainingen naar het hooggebergte in Slowakije. „De laatste maand slaap ik in een hoogtekamer om mijn lichaam te laten wennen”, vertelt Marije. ,,Die voorbereidingen verhogen de slagingskans behoorlijk. Ik hoop veel geld op te halen voor de Stichting 22q11. De stichting doet er alles aan om deze ziekte meer bekendheid te geven. Alleen daarom al wil ik hen letterlijk en figuurlijk naar de top brengen.”

Oldenzaal e.o.