Volledig scherm
Het Oldenzaalse bedrijf Metagroo krijgt toch een omgevingsvergunning. © Wim Corduwener

Oldenzaalse bedrijf Metagroo krijgt vergunning, maar blijft boos op gemeente

OLDENZAAL - De kritiek van de gemeente was vorige maand hard. Maar het lijkt erop dat het metaalverwerkingsbedrijf Metagroo gewoon kan blijven zitten op de huidige locatie aan de Kleibultweg.

Directeur Tom Nijhuis ontving vrijdag een schrijven, dat de gemeente bereid is een omgevingsvergunning te verlenen. Dat neemt niet weg dat de verbolgen ondernemer geen goed woord over heeft voor de wijze waarop zijn bedrijf is neergezet door de gemeente. ‘Echt heel slecht, als een stelletje wilden.’

Amper twee weken geleden werd hij door de gemeente neergezet als een ondernemer die overal lak aan had en diverse milieuregels aan zijn laars lapte. Nijhuis zou categorisch weigeren aan de wettelijke eisen te voldoen. En zijn bedrijf zou niet op de huidige plek mogen blijven zitten. Vooral de kritiek van burgemeester Theo Schouten viel slecht. „Een burgemeester die dit roept, moet toch eerst zelf op onderzoek uitgaan.”

Burgemeester Theo Schouten stelt dat er geen sprake is van een ommezwaai in deze zaak: „We geven mensen altijd de gelegenheid om te doen wat wij willen. Soms is daarvoor een dwangsom nodig. Omdat de aanvraag onvolledig was en er een verzoek tot handhaving was binnengekomen, moesten we er wel wat mee doen. Door een dwangsom op te leggen, is het wel in beweging gekomen.”

Oldenzaal e.o.