Volledig scherm

Oldenzaalse Chiel Smellink (18) op avontuur in Bali

OLDENZAAL / DENPASAR In juli ging Chiel Smellink naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. Hij had het er de eerste anderhalve maand erg moeilijk. De andere studenten zouden pas weken later komen. „Het was echt doorzetten. Ik voelde me nogal eenzaam. Toen de groep compleet was, voelde het weer goed. Toch, mis je je vrienden en familie, maar ik blijf wel activiteiten ondernemen en kan daar ook echt van genieten. Ach en die eenzaamheid, je went er vanzelf aan.”

Smellink werkt voor de Kolewa Foundation. De organisatie zet zich in voor een betere toekomst voor kinderen met een beperking: ernstige brandwonden, open gehemeltes, hazenlippen, klompvoetjes. Kolewa financiert, regelt en begeleidt het proces van deze patiënten. Ze worden geopereerd in het ziekenhuis. Kolewa treft de voorbereidingen hierop en biedt ruimte voor het herstel.

„Je ziet vreselijke dingen voorbij komen. Schokkend, maar ik kan er redelijk goed tegen. En als je een kind hulp, hoop en een lach kan geven, wordt je daar zo vrolijk van, dat maakt het zo waardevol.”

Volledig scherm

Donaties
Via geef.nl zamelt Chiel geld in om de stichting Kolewa te ondersteunen.

Volledig scherm
Chiel Smellink

Oldenzaal e.o.