Volledig scherm
Deltavlieger Joost Eertman.

Oldenzaalse deltavlieger Joost Eertman: via Macedonië naar WK in Brazilië

OLDENZAAL - De Oldenzaler Joost Eertman doet deze en volgende week mee aan het Europees kampioenschap deltavliegen in Macedonië. Hij maakt deel uit van de 7 man sterke Nederlandse kernploeg.

In totaal doen 125 piloten mee uit 21 landen. Er wordt gevlogen in een gebergte bij Krusevo nabij de grens met Albanië. De verwachtingen bij de Nederlandse deelnemers zijn hoog gespannen. Zeker ook bij Joost Eertman. Hij is er op uit om goed voor de dag te komen. Want een goede klassering op het EK betekent voor hem ook de kwalificatie voor het wereldkampioenschap deltavliegen in Brazilië volgend jaar.

Taken
Hij wil daar heel graag bij zijn. Als er geen gekke dingen gebeuren, moet dat kunnen, is de overtuiging van Eertman. In dit 11 dagen durend EK starten de deltapiloten vanaf een 1350m hoge berg, vanwaar ze taken met hoogtes tot zo’n 3000 meter boven het, zowel bergachtige, als wel vlakke land vliegen. Met de verwachtte weersomstandigheden in de Balkan, kunnen de grootst gevlogen afstanden in deze fysiek zware wedstrijd wel meer dan 150 km gaan bedragen,

Oldenzaal e.o.