Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Bert Hesselink van Medikamente Die Grenze © Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaalse eigenaar ‘Die Grenze’ zoekt naar plek voor groter distributiecentrum

OLDENZAAL - Zijn drogisterijketen Medikamente die Grenze blijft zo hard groeien dat eigenaar Bert Hesselink op zoek is naar een geschikte plek voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. De kans dat die ambitie verwezenlijkt wordt op Oldenzaals grondgebied lijkt klein. De grondprijs dreigt roet in het eten te gooien.

Aan het succesverhaal van Medikamente die Grenze lijkt maar geen einde te komen. Twaalf jaar nadat de geboren Oldenzaler op de grensovergang in Noord Deurningen een  piepkleine drogisterij opende, staat de teller inmiddels op 31 vestigingen. Niet alleen in Twente, maar ook in het Gelderse en in Drenthe. Eind dit jaar verwacht Hesselink 34 filialen te hebben. In de loop van dit jaar opent ‘Medikamente’ zijn deuren in Enschede (Stadsveld), Delden en Hengelo (naast Nettorama).

Poll

Flexibele prijzen van bedrijfspercelen is goed voor de economie van Oldenzaal

  • Onmogelijk. Gelijke monniken, gelijke kappen moet het uitgangspunt blijven (40%)
  • Waarom niet, maatwerk is toch meer van deze tijd (50%)
  • Alleen als de prijzen bij Medikamente dan ook flexibel worden (10%)
1663 stemmen

Weerselo

Voor de opslag van alle producten beschikt hij over een distributiecentrum van 4.000 vierkante meter aan de Gunnerstraat  in Weerselo, waar twintig personen werkzaam zijn. Daar komt nog een iets kleiner (3.000 vierkante meter) extern magazijn bij in Eibergen. Veel ruimte maar nog niet genoeg om de groei van het bedrijf bij te kunnen benen. Dus is Hesselink op zoek naar een bedrijfskavel van 20.000 vierkante meter - oftewel 2 hectare - waar hij een tweede distributiecentrum kan laten bouwen. Goed voor dertig tot vijftig fulltimebanen. 

„Een bestaand pand mag ook, maar het aanbod is niet zo groot.” Omdat hij nog steeds binding heeft met zijn geboortestad ging de voorkeur uit naar een locatie in Oldenzaal. Terwijl de ondernemer eigenlijk op zoek was naar een contactpersoon bij de gemeente kwam hij in contact met de parkmanager van de bedrijventerreinen Hazewinkel en Jufferbeek-Zuid.

Quote

Op het Bedrijven­park Twente in Almelo betaal je de helft van wat je in Oldenzaal kwijt bent

Bert Hesselink

Oldenzaal e.o.