Oldenzaalse filmmaker maakt documentaire over priesterjubileum van zijn oom

OLDENZAAL - De Oldenzaalse filmmaker René Horsthuis is met Ben Engelbertink voor een tweeweekse reis naar Sarawak vertrokken. Het vijftigjarig priesterjubileum van Engelbertink is voor hem aanleiding een documentaire te maken over zijn oom. 

 1. Hoe de vakantiereis al een belevenis op zich is: van stinkende wc’s tot trauma’s
  PREMIUM

  Hoe de vakantie­reis al een belevenis op zich is: van stinkende wc’s tot trauma’s

  Yes, we mogen weer! Voor mijn gevoel heb ik de skipakken nog maar net opgeborgen of het is alweer bikini-tijd, lekker eten-tijd en flaneren-over-de-boulevard-tijd. Dat laatste heb ik wel gemist. Na een paar jaar in het binnenland van Frankrijk te hebben vertoefd, mis ik de gezelligheid van de Zuid-Europese landen, het temperamentvolle geluid van Spanjaarden, dan wel Italianen en het voor die landen zo typerende manana-cultuurtje. Dus: Italië it is, voor dit jaar.
 2. Besluiteloosheid en zure reacties over binnenstad Oldenzaal zorgen voor tranen en jeuk
  PREMIUM

  Besluite­loos­heid en zure reacties over binnenstad Oldenzaal zorgen voor tranen en jeuk

  Geen onderwerp waar zoveel meepraatsessies, onderzoeken en vergaderingen op los zijn gelaten als de binnenstad van Oldenzaal. Voor het uitprinten van alle ideeën (van briljant tot niveau prullenbak), schetsen, rapporten, praatstukken en -niet te vergeten!- columns over dit thema is een hoeveelheid papier nodig waarvoor zo’n beetje de helft van het groen in de stad gekapt zou moeten worden. Iedereen heeft een uitgesproken mening over de Boeskoolbinnenstad. Maar het grote probleem is dat er doorgaans te weinig actie wordt ondernomen.

Oldenzaal e.o.