Wilbert Kallenberg (links) en Ko Deen in de Hof van Heden.
Volledig scherm
Wilbert Kallenberg (links) en Ko Deen in de Hof van Heden. © Lars Smook

Oldenzaalse 'Hof van Heden' wordt zondag op ludieke wijze geopend

OLDENZAAL Voor de Hofkerk is het komende zondag een bijzondere dag. Dan wordt namelijk de Hof van Heden op een ludieke wijze door de jeugd van de Hofkerk in Oldenzaal worden geopend.

Een deel van de tuin rond de Hofkerk is sinds kort ingericht met Bijbelse planten/bloemen, waarvan de oorsprong met name in het Nieuwe Testament zijn te vinden. De planten/bloemen zijn door hun symboliek, bijv. de olijftak als teken van vrede, vergroeid met de Nederlandse cultuur. De tuin krijgt daarom naast de sierwaarde ook een educatief karakter, waarvan de gehele gemeenschap kennis kan nemen. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Overijssel, inzet van de deskundige Wilbert Kallenberg, landschapsarchitect Huub Zoontjes, de klussenclub en andere vrijwilligers van de Hofkerk.

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.

Oldenzaal e.o.