Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg Boswinkel, woonachtig op Curacao, is tijdelijk bij haar ouders in Oldenzaal ter promotie van haar boek ‘Lessen van mijn vrouwenhart’. © Robin Hilberink

Oldenzaalse Ingeborg kreeg hartinfarct op Aruba: ‘Hoe heeft mij dit kunnen overkomen?’

OLDENZAAL - Ze was met haar kroost net aangekomen op Aruba. Om er te zijn voor haar schoonvader die stervende was. En toen gebeurde het: Ingeborg Boswinkel werd getroffen door een hartinfarct. De oud-Oldenzaalse schreef er een boek over.

Het was december 2018, bijna kerst. En net als alle voorgaande jaren zouden Ingeborg Boswinkel (51) en haar van Aruba afkomstige man Cecil York samen met hun drie kinderen de feestdagen vieren bij haar schoonouders. Klinkt ver weg, Aruba. Maar vanuit Curaçao, waar de oud-Oldenzaalse met haar gezin woont, is de afstand snel overbrugd. Hoewel het gezin zich verheugde op het aanstaande samenzijn, zou dit jaar alles anders zijn. Opa was namelijk ernstig ziek. Artsen konden niets meer voor hem betekenen. Thuis sterven, omringd door familie, dat zou een mooi einde zijn. Op kerstavond, terwijl Cecil en zijn moeder het ziekenhuis verlieten met hun zieke vader en man, speelde zich in het ouderlijk huis op Aruba iets af waar niemand rekening mee had gehouden.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (76%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (8%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (16%)
259 stemmen